Европейската комисия реши да предяви иск срещу България пред Съда на Европейския

...
Европейската комисия реши да предяви иск срещу България пред Съда на Европейския
Коментари Харесай

ЕК предявява искове срещу България пред Съда на ЕС във връзка с енергията от възобновяеми източници и защитата на биоразнообразието

Европейската комисия реши да предяви иск срещу България пред Съда на Европейския съюз с искане за налагане на финансови наказания в сходство с член 260, параграф 3 от Договор за функционирането на Европейския съюз за това, че не е транспонирала в националното си законодателство .

Целта на тези правни дейности е да се подсигурява развиването на силата от възобновими източници в целия Европейски Съюз и да се понижат излъчванията на парникови газове, енергийната взаимозависимост и високите цени. Държавите членки трябваше да транспонират директивата до 30 юни 2021 година Към днешна дата България и Словакия са единствените две страни членки, които не са уведомили за ограничения за транспониране. Подробности ще намерите .

Комисията също реши да предяви искове пред Съда на Европейски Съюз срещу България и още пет страни членки, които не са приложили част от наредбите на  относно предотвратяването и ръководството на въвеждането и разпространяването на инвазивни непознати типове. Инвазивните типове са растения и животни, които инцидентно или съзнателно се вкарват в район, където нормално не се срещат. Въпреки известния прогрес България не е подхванала всички нужни дейности за премахване на неизпълнението. Повече информация ще намерите .

Днес Комисията реши също да стартира произвеждане за определяне на нарушаване срещу България () за това, че е въвела ограничения, които опонират на наредбите за вътрешния пазар, като е въвела скица за отплата за гориво, която води до по-ниска цена на горивата единствено за притежателите на транспортни средства, регистрирани в България. Съгласно схемата ползвателите на регистрирани в България леки коли, мотоциклети и мотопеди имат право на по-ниски публични цени на горивата, само че понижението не се ползва за транспортни средства, които не са регистрирани в България. Следователно тази мярка е мощно дискриминационна и непропорционална.

Комисията също изпраща публични уведомителни писма до 14 държави членки, измежду които и България по отношение на намаляването на излъчванията на няколко замърсителя на въздуха, както се изисква съгласно  за понижаване на националните излъчвания на някои атмосферни замърсители („ национални тавани за излъчвания “ или „ Директива за НТЕ “).

Комисията реши да изпрати публично уведомително писмо и стимулирано мнение до България за още две нарушавания на правото на Европейски Съюз – надлежно по отношение на оправянето с разпространяването на терористично наличие онлайн () и Директивата за обезпечаване на осъществяването в региона на командироването на служащи ().
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР